wowideal.nl

6 tips om je tuin op te knappen

Nu de zomer waarschijnlijk in Nederland gehouden gaat worden, is het tijd om de tuin een flinke opknapbeurt te geven. Zoals de voorspelling aangeven, staat ons een mooier zomer in Nederland tegemoet. Het zonnetje laat zich hier en daar al zien en de temperatuur neemt ook langzaam toe. Omdat reizen naar het buitenland nog onzeker is, kun je beter het beste ervan maken, in je eigen tuin. In dit artikel geven we jou 6 tips om jouw tuin een opknapbeurt te geven. 

Begin met reinigen of maaien

Een beter aanzicht kun je snel creëren door met de grasmaaier door de tuin te beuken. Een strak gazon is het halve werk. Heb je tuintegels? Huur een hogedrukspuit bij de bouwmarkt of leen er één van de buurman of een kennis. Met de hogedrukspuit krijgt je tuin een schone douche dat het verdiend. 

Bouw je eigen tuinmeubels

Er gaat niets boven een creatief proces voor het bedenken van tuinmeubels die je met de eigen hand hebt gemaakt. Niet alleen ben je super trots wanneer je het klusje klaar, je kan ook nog eens alle kanten op. Als je zelf super handig bent kun snel wat in elkaar timmeren. Anders zijn er op Youtube genoeg tutorials te vinden hoe je van een houten pallet de mooiste tuinmeubels kan maken. 

Voeg kleur toe

Kleurrijke bloemen in de tuin doen het altijd goed. Nu de lente al in volle gang is, kun jij makkelijk mooie bloemen en planten in de tuin plaatsen. Fel rood of paars, voor elke tuin is er wel een geschikte bloem te vinden. 

Een ander aanzicht

Wat voor een groot verschil kan zorgen is het geven van een ander aanzicht van de tuin. Dit kun je doen door de buitenmuur in zijn geheel of voor een deel een ander kleurtje te geven. Zo breng je jouw tuin tot leven.

Hergebruik materialen

Een goedkope oplossing om iets in de tuin te doen is het hergebruiken van materialen. Het is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het milieu. Door oude planken her te gebruiken kun je leuke plantenbakken maken of kleine tuinkrukjes. Door het hout te schuren en te behandelen kan het makkelijk een tweede leven in gaan. 

Vraag een professional

Vind je het toch lastig om tot een waardig plan te komen of wil je inspiratie opdoen hoe jij je tuin kunt opknappen. Vraag een professioneel bedrijf zoals Nobelhout. Met hun jarenlange ervaring kunnen zij jou adviseren over al je vragen rondom je tuin wensen. Zo stoom jij je klaar voor deze zomer.

Mobiele versie afsluiten