wowideal.nl

De voordelen van printen met inkjet cartridges

Inkjet printers de beste keuze

In dit artikel leggen we je uit waarom inkjet beter is dan de alternatieve print technologieën die vandaag de dag op de markt zijn te vinden. Betere kwaliteit, breder kleurbereik en betere archiveringsmogelijkheden zijn de voorname redenen waarom inkjet nog steeds de superieure technologie is wanneer het aankomt op algehele afdrukkwaliteit.

Er zijn veel verschillende afdruktechnologieën op de markt te vinden. Er is inkjet, dat nog steeds door veel mensen wordt gebruikt in huis en op kantoor. Er zijn ook laserprinters die je mogelijk wel eens hebt gebruikt. En er zijn enkele andere technologieën waar je misschien nog nooit van hebt gehoord, zoals sublimatie of thermische printers.

Alternatieve print technologieën

Over het algemeen draait het bij het afdrukken van foto’s tegenwoordig nog steeds volledig om inkjet. Die andere technologieën, zoals thermisch printen, dat waren dan printers die eigenlijk een soort kleurpotlood in zich hadden dat op de pagina werd gesmolten. De meeste van deze nieuwe trends zijn inmiddels weer verdwenen. Dye-sublimatie, of dye-sub, wordt nog steeds professioneel gebruikt en iets leuks aan dye-sub is dat het je een echt continu-tone-effect geeft alsof je in de donkere kamer bent; het is geen stelletje stippen of iets dergelijks. Het nadeel van dye sub is dat je op speciaal dye subpapier moet printen, dus je hebt niet veel papieropties en het is duur en de prints kunnen een beetje zacht zijn.

Laserprinters

Laserprinters zijn leuk omdat ze goedkoop zijn. Ze zijn niet duur om te kopen en ze zijn goedkoop in gebruik. Kosten per afdruk is goedkoper op een laserprinter dan wat dan ook, zelfs een kleurenlaserprinter, maar ze hebben geen ononderbroken toon. Het is meer een krant. Je kijkt van dichtbij en je kunt kleine puntjespatronen zien. Ze hebben niet het kleurengamma, wat betekent dat ze niet zo’n breed scala aan kleuren hebben. Hun detail is niet hetzelfde en je kunt ermee niet op veel verschillende media zoals glanzend papier en dergelijke afdrukken.

Het komt dus aan op inkjet. En inkjet is een technologie die al een tijdje bestaat, en het wordt inkjet genoemd omdat het echt precies dat is. Het is een boel inkt en het spuugt het helemaal over de pagina in de vorm van een foto.

De beste cartridges

Nu heb je misschien thuis een inkjet printer die je gebruikt voor het afdrukken van Microsoft Word-documenten en dergelijke, en het kan een kleurenprinter zijn, en misschien werkt het apparaat zelfs prima met het afdrukken van een foto. Maar er zijn ook inkjet printers speciaal ontworpen voor foto’s, waarbij de printers van het merk HP altijd een zeer betrouwbare kwaliteit afleveren. Hierbij is het natuurlijk van belang dat je de juiste HP cartridge in huis haalt. Voor meer informatie hierover en meer advies kun je een kijkje nemen op Uwcartridgewinkel.nl.

Mobiele versie afsluiten