Genieten in Nederland

Genieten in Nederland

2 december 2022 Off By wowideal.nl

Nederland staat in het buitenland bekend om de tulpen, klompen en windmolens. Toch heeft ons land nog veel meer te bieden. Wat dacht je van de historische steden, de unieke natuurparken en de mooie kust? Er valt van alles te beleven in Nederland en het is dan ook de hoogste tijd dat je ons land eens goed gaat verkennen. Neem wat vakantiedagen op en ga eropuit! 

Wandelen en fietsen door De Veluwe

Ben jij iemand die volop kan genieten van de natuur? Dan is het een idee om naar De Veluwe te gaan. Dit is een beschermd natuurgebied in Gelderland dat ontzettend veel te bieden heeft. Zo kun je fietsen langs de heidevelden, wandelen over zandverstuivingen en mountainbiken door dennenbossen. Ook kun je genieten van uitzichten over zandstranden en meren. Zoals je merkt, is er veel diversiteit op De Veluwe. Naast natuur ontdek je ook culturele hotspots. Ben je overtuigend van De Veluwe? Kijk dan snel of europarcs nederland nog een leuk huisje heeft in een van de gezellige vakantieparken. Je kunt natuurlijk ook gaan voor Hotels veluwe als je van luxe houdt. 

Stedentripje plannen

Naast natuur heb je ook veel cultuur in Nederland. De binnensteden zijn vaak historisch en dat kun je aan alles zien. Denk bijvoorbeeld aan de eeuwenoude grachten in Utrecht en Amsterdam, de architectuur in de binnenstad van Groningen of de oude steegjes in hartje Nijmegen. Er valt van alles te ontdekken. Plan daarom een stedentrip in Nederland! Wil je op een originele manier meer te weten komen over de historie van ons land? In dat geval is een stedenspeurtocht aan te raden! Iedere binnenstad in Nederland heeft verschillende speurtochten waar je uit kunt kiezen. Online kun je het spel en de bijbehorende kaart van de stad downloaden. Vervolgens los je samen met vrienden of familie raadsels op over de geschiedenis van de stad. 

Uitwaaien aan de Nederlandse kust

Het is ook lekker om even tot rust te komen aan de kust. Wat dacht je van de Zeeuwse kust? Of ga je toch liever naar Noordwijk? In Nederland zijn er ontzettend veel leuke kustplaatsjes die je kunt ontdekken. Je komt er gezellige restaurantjes tegen en traditionele winkeltjes. Het mooie van allemaal is dat je dicht bij de zee bent. Op een warme dag kun je een duik nemen en op het strand relaxen, maar als het wat kouder is kun je nog steeds van alles doen! Neem bijvoorbeeld een spel mee naar een strandrestaurant en geniet van een warme kop chocolade melk. Of bezoek een museum dat je meer vertelt over het verleden van de Nederlandse kust.