wowideal.nl

4 ideeën voor een moderne kantoorinrichting met gietvloeren

gietvloeren

Een gietvloer past in elke inrichting. Het is een stijlvolle vloer die modern en minimalistisch oogt. Dat is voor thuis heel fijn, maar ook je kantoor kan er voordeel aan hebben! Ook is het onderhoud van een gietvloer minimaal, heeft hij een geluidsdempende werking en is het een van de meest hygiënische vloeren!

Om te laten zien dat een gietvloer ook zeer geschikt is als bedrijfsvloer, staan hieronder 4 verschillende ideeën voor gietvloeren in het kantoor.

Strak en modern

Is de inrichting van jouw kantoor of bedrijf gericht op design? Kies dan een gietvloer! Door de strakke, moderne uitstraling komen de design meubels prachtig naar voren. Ga voor een rustige achtergrond kleur, zo overheerst de gietvloer niet. Zorg er wel voor dat de kleur in het pallet van je kantoor past, zodat alles een geheel wordt.

Balans in de drukte

Sommige kantoren zijn wat voller dan andere. Dit kan zijn door het aantal mensen dat er werkt of een drukke inrichting met veel meubilair. Ook hier komt een gietvloer goed te pas! Kies voor een zachte kleur met een licht motief erin (geborsteld of een zachte glitter swirl). De vloer dient hier dan als rust punt maar door het motief past het perfect bij de meubels!

Spelen met (dag)licht

Heeft jouw kantoor grote ramen en veel daglicht? Mooi! Want ook gietvloeren passen hier weer perfect bij. Kijk goed naar de kleuren van de meubels in het kantoor. Veel daglicht, lichte meubels en een lichte gietvloer kunnen teveel van het goede worden. Dit is juist het moment om een tintje donkerder te gaan met je gietvloer. Switch wit en zandkleur voor een donkerdere grijs om wat contrast aan te brengen in de inrichting. Ook een gekleurde ondertoon die bij je inrichting past zal hier mooi staan.

Dit geldt natuurlijk ook voor een kantoor met weinig licht en een donkere inrichting. Ga hier voor een lichte gietvloer om voor contrast te zorgen.

Huisstijlkleuren

Naast de lichte en donkere tinten kunnen gietvloeren ook in alle kleuren van de regenboog gemengd worden. Het leuke hiervan is dat je kan kiezen om de gietvloer een accent te geven of juist een met het interieur te laten worden. Denk aan een modern kantoor met zwart/grijze meubels en veel ramen. Kies hier voor een felle kleur op de vloer als accentkleur, bijvoorbeeld je huisstijlkleur, in de inrichting. Wat een effect!

Mobiele versie afsluiten