wowideal.nl

Groener naar je werk

Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw kantoor niet om de hoek is. De ene stapt voor een kwartier op de brommer en de ander rijdt een halfuur richting de werkvloer. Maar veel opties voor de langere afstand zijn niet zo goed voor het milieu. Voertuigen die op benzine of diesel rijden vormen een gevaar voor het klimaat. Toch zijn er genoeg vervangende opties om de afstand op een groenere manier te overbruggen.

De Pedelec

De pedelec is een vrij nieuwe methode van fietsen. Nog steeds zitten er trappers op en zul je zelf een deel van het werk moeten doen, maar de krachtige motor van de pedelec helpt je toch tot een snelheid van maar liefst 45 kilometer per uur. Dat is dus ongeveer net zo snel als een bromfiets. Dit is dan ook wel de reden dat je niet op het fietspad mag rijden, een helm moet dragen én minimaal een WA-verzekering moet afsluiten. De prijzen van bijvoorbeeld een Gazelle of Stromer fiets beginnen rond de 3000 euro.

Openbaar vervoer

Het klinkt misschien als een slechte optie voor je, maar het openbaar vervoer is een hele relaxte manier van reizen. Het is namelijk een passieve vorm van reizen. In tegenstelling tot het besturen van het voertuig, kan je nu lekker achterover leunen en de machinist het werk laten doen. Pak een boekje, brei een sjaal of slaap nog een laatste halfuurtje. Natuurlijk kan je ook serieuzere activiteiten ondernemen. Klap het tafeltje uit, verbind met het internet en begin te werken. Omdat er zoveel mensen in een trein passen en het elektriciteitsnetwerk van de Nederlandse treinen op groene stroom is aangesloten, is het een milieubewuste keus.

Hybride

Ik heb het niet over de auto’s die half elektrisch en half op benzine rijden, ik heb het over thuiswerken. Iets wat we hebben geleerd in de afgelopen anderhalf jaar. Experts verwachten dat dit gedeeltelijk zal blijven. Ook dit scheelt natuurlijk enorm voor het milieu, want er komt helemaal geen voertuig aan te pas. Je eigen koffie drinken, lunch koken in je eigen keuken en knuffelen met je eigen kat of hond. Klinkt goed, toch?

Als we met z’n allen wat vaker denken aan het klimaat kunnen we er langer van genieten. Alle kleine beetjes helpen daarbij, dus ook de manier waarop je naar je werk reist. Gelukkig biedt de wereld van nu met al haar technologie genoeg groene alternatieven. Welke is jouw favoriet?

Mobiele versie afsluiten