wowideal.nl

Met Osb plaat kun je (bijna) alles maken

Osb plaat

En met maken bedoel ik dan niet repareren (daar hebben we ducttape en tiewraps voor). Ik bedoel dan creƫren. Met Osb plaat heb je een stevige basis voor een nieuw muurtje, een goede, gladde vloer en ook voor het dak en de aanbouw kun je prima Osb plaat gebruiken. Osb plaat is misschien niet het mooiste hout dat je kent, maar het is zeker doeltreffend. Als basis is Osb plaat echt ideaal, het afwerken doe je naar je eigen zin (en budget).

Osb plaat geeft je een vlakke basis

Er zijn weinig dingen zo lastig als het leggen van een (tegel) vloer op een ongelijke ondergrond. Je blijft altijd zien dat de ondergrond niet vlak is geweest en daardoor heb je veel minder eer van je werk. Wanneer je de ondergrond goed glad wilt maken, dan kun je er voor kiezen om beton te (laten) storten of een gietvloer te nemen. Dit zijn echter nogal dure oplossingen, waar je misschien geen budget voor hebt. Ook duurt het dan weer ontzettend lang voor je de vloer kunt gaan belopen. Wanneer je Osb plaat onder de vloer van je keuze legt, ben je in een paar uur klaar. Deze platen laten zich heel gemakkelijk verwerken en kunnen dus snel gelegd worden. Ook werken deze platen alvast iets geluid dempend. Dat vinden je buren ook vast fijn!

Osb plaat voor je aanbouw

Wanneer je een aanbouw wilt plaatsen, kun je eigenlijk niet om Osb plaat heen. Want ook al wil je de aanbouw gemetseld hebben, deze platen geven een stabiele basis aan je aanbouw. Vanuit deze basis kun je rustig verder werken. Het is ook fijn om van te voren al goed te kunnen zien hoe je aanbouw er uit komt te zien.

Osb plaat: grote stappen, snel thuis

Osb plaat komt, natuurlijk, in verschillende afmetingen en diktes. Maar ze hebben allemaal gemeen dat ze best heel groot zijn. Dat kan heel handig zijn als je een muurtje wilt zetten of wanneer je een groot oppervlak beloopbaar wilt maken (denk dan bijvoorbeeld aan de vliering). Heb je echter kleinere klusjes, dan kun je ook prima met deze platen aan de gang. Ze zijn namelijk gemakkelijk te verwerken. Zagen doe je met een speciaal zaagje om splinteren te voorkomen. Verder kun je de platen gemakkelijk schroeven, spijkeren of verlijmen. Net wat de klus nodig heeft. Je ziet het, deze platen zijn van alle markten thuis.

Mobiele versie afsluiten