Zomervakantie in Thailand

Zomervakantie in Thailand

21 februari 2019 Off By wowideal.nl

Na hard gewerkt te hebben is het tijd voor zomervakantie. Dit jaar wil je echter niet weer naar Frankrijk of Spanje, maar ben je van plan om het wat verder van huis te zoeken. Veel Nederlanders reizen bijvoorbeeld af naar Bali, maar in Thailand zijn ook prachtige stranden te vinden om je zomervakantie te spenderen. Lees in deze blog mijn tips over een zomervakantie naar Thailand.

Koh Samui

Thailand is een enorm groot land, om alles te bezoeken zal je langer de tijd nodig hebben dan een paar weken in de zomervakantie. Je zal dus keuzes moeten maken waar je heen wilt. Als je opzoek bent naar prachtige stranden is Koh Samui een geweldige plek. Koh Samui is een eiland in het zuidoosten van Thailand. Hier is voor iedereen wat te vinden. In het binnenland van het eiland zijn prachtige heuvels waar je heel leuk kunt wandelen, maar aan de kust liggen mooie stranden. Ook zijn er tal van resorts op Koh Samui zodat je lekker kunt ontspannen na een jaar hard gewerkt te hebben. Als je wat avontuurlijker bent ingesteld kun je ook leuk ziplinen op Koh Samui. Dit is niet alleen heel spannend, maar je doet het ook door een prachtig natuurgebied.

Koh Tao

Als je op Koh Samui bent kun je met de boot naar Koh Tao, het ligt ongeveer 1,5 uur naar het noorden toe. Koh Tao staat bekend als het eiland met de mooiste duiklocaties in heel Zuidoost-Azië. Je kunt er prachtig koraal zien en vele vissen. Er zijn zelfs schildpadden en walvishaaien te vinden. Al moet je veel geluk hebben om een walvishaai te zien, want deze is al een tijdje niet meer gezien. Als je niet kunt duiken is dat geen probleem, er zijn namelijk genoeg locaties waar je kunt snorkelen. Vergeet echter niet je rug in te smeren als je gaat snorkelen, anders zal je zeker verbrand thuis komen. Als je toch wilt duiken, kan je op Koh Tao heel goedkoop een duikcursus doen bij één van de vele duikscholen. Zo heb ik zelf een duikcursus gedaan in het Nederlands, want er zijn zelfs Nederlandse duikscholen aanwezig.

Chiang Mai

Voor de natuurliefhebbers is Chiang Mai de place to be. Chiang Mai is de op één na grootste stad in Thailand en ligt in het noorden van het land. Het is omringd door prachtige heuvels en heel veel groen. Je kunt bijvoorbeeld gaan hiken naar de hoogste berg van Thailand Doi Inthanon.