Backpacken door het vriendelijke Vietnam

Backpacken door het vriendelijke Vietnam

31 maart 2019 Off By wowideal.nl

Backpacken is een intense ervaring, zeker als het je eerste keer in Aziƫ is. De gebruiken zijn zo anders, het weer is anders, eigenlijk is alles anders dan dat je thuis gewend bent. Echter wil je niet dat de hele reis aan je voorbij gaat zonder dat je ervan hebt kunnen genieten. Zodoende is het belangrijk om als beginnend backpacker een land te kiezen dat niet een te grote uitdaging is. Een van die landen is Vietnam. Het eten is er erg lekker, de mensen zijn er erg vriendelijk en het is een relatief goedkoop land. In deze blog beschrijf ik een aantal steden in Vietnam en geef ik tips hoe je zo veel mogelijk van deze steden kan genieten.

Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Er vliegen veel vluchten naar Hanoi, dus het is handig om in deze stad te starten bij het maken van de rondreis Vietnam. In Hanoi zijn verschillende trekpleisters de vinden in het oude centrum. Zoals Hoan Kiem Lake, dit meer heeft een rijke historie doordat er een mythisch verhaal bij hoort over een schildpad en een zwaard. Niet ver hier vandaan is het Ho Chi Minh Mausoleum, hier ligt Ho Chi Minh. Ho Chi Minh is een oude president en wordt gezien als een leider van de revolutie. Niet ver hier vandaag ligt de Temple of Literature. Doordat al deze trekpleister en en nabij het oude centrum zijn gelegen is het handig om hier te verblijven. Naast de trekpleisters in Hanoi zelf zijn er ook diverse dagtripjes te plannen vanuit Hanoi. Een hiervan is een uitstap naar Halong Bay. Halong Bay heeft duizenden rotspartijen die uit het water komen en is een prachtige omgeving. Een andere leuke uitstap is naar de Perfume Pagoda. Je wordt dan met een bus naar een rivier gebracht, hierna ga je in kleine bootjes over deze boot varen waarna je een berg beklimt waar de pagode zich bevindt.

Da Nang

Da Nang is een van de vijf grootste steden van Vietnam en is vooral belangrijk door zijn haven. In tegenstelling tot Hanoi is Da Nang een stad met een rustigere sfeer. Als je dus de drukke wereldstad Hanoi zat bent en wat ontspanning wilt hebben, is Da Nang een goede bestemming. Zo heeft Da Nang diverse mooie stranden en kan er ook goed gewandeld worden op de omliggende bergen.

Hoi An

Hoi An staat bekend als het Venetiƫ van Vietnam. Deze stad is erg goed intact gebleven en geeft zodoende een goed beeld van hoe een havenstad in Vietnam er eeuwen terug uit zag. Hoi An kan als eigen bestemming worden gezien, maar kan ook als dagtrip vanuit Da Nang worden gedaan.