Blended learning is de nieuwe deal voor jouw organisatie

Blended learning is de nieuwe deal voor jouw organisatie

29 november 2018 Off By wowideal.nl

Heb jij er wel eens van gehoord? Blended learning is de nieuwe manier om grote groepen mensen nieuwe dingen te leren op hun eigen manier. Deze methode is bewezen effectief en efficiënt. Vaak komt het voor dat organisaties hun personeel nieuwe dingen moeten leren, zoals aangepast beleid of nieuwe regelgevingen rondom het product of dienst dat wordt aangeboden. In dat geval worden er vaak cursussen of trainingen gegeven. Het effect wat vaak gezien wordt is dat de leerstof helemaal niet goed opgenomen wordt en dat uiteindelijk de toepassing niet goed is. Dankzij blended learning kan hier verandering in komen. In mijn blog vertel ik je graag meer over deze deal die je online kan scoren als organisatie.

De werking van blended learning

Omdat voor veel mensen dit begrip nog onbekend is, is het belangrijk om goed uit te leggen hoe het werkt. Blended learning maakt gebruik van een online portaal waarbij heel veel verschillende leerstof te vinden is. De cursusleider kan een uiteindelijk doel instellen voor de gehele cursusgroep, zoals bijvoorbeeld een toets. De cursisten kunnen uit het beschikbare lesmateriaal zelf een route samenstellen met verschillende leervormen die zij prettig vinden. Zo kan iemand de voorkeur geven aan het kijken van video’s, terwijl iemand anders liever een boek leest. Iedereen heeft zelf een voorkeur van leren en dit maakt de uiteindelijk efficiënte beter. Het grote voordeel is dat doordat iedereen op zijn of haar eigen manier leert, dit veel sneller gaat. Nu vraag je jezelf wellicht af, hoe houdt de cursusleider dit allemaal in de gaten? Daar is het online portaal voor bedoeld, waar je de voortgang van alle cursisten kunt inzien. Je kunt ze bijsturen of berichten op het feit dat ze bepaalde dingen moeten afronden. Het uiteindelijke resultaat is voor iedereen hetzelfde. De saaie cursussen in klaslokalen zijn hierdoor verleden tijd.

Het onderzoek

Het onderzoek naar deze leermethode heeft bepaalde inzichten gegeven waardoor we niet meer onder deze manier uit kunnen komen. Het is bewezen dat dit de meest efficiënte en effectieve manier is om je personeel of klas nieuwe dingen te leren. De effectiviteit op de werkvloer zal hierdoor ook direct groeien. Dat zijn voordelen waar dus iedereen wat aan heeft, ook jouw klanten. Als bedrijf kan je ervoor kiezen om aan de slag te gaan met deze methode. Je kan je dan heel eenvoudig aanmelden online waardoor je direct beschikt over een grote database aan leermogelijkheden. Stel je pakket samen en ga aan de slag.