Een onvergetelijk uitje waar je WOW van zegt

Een onvergetelijk uitje waar je WOW van zegt

6 december 2018 Off By wowideal.nl

Van tijd tot tijd vind ik het leuk om er even tussenuit te gaan. Niet omdat ik “de sleur van het dagelijkse leven wil verbreken” of iets in die trant. Wanneer je veel blogt zoals ik, zit je veel achter de laptop. Mijn dagelijkse werk bestaat voornamelijk uit teksten schrijven. Daarvoor zit ik achter mijn bureau in huis. Kortom, ik kom niet veel buiten en ik heb werk dat totaal niet fysiek actief is. Daarom zorg ik ervoor dat ik eens in de zoveel tijd een leuk uitje organiseer voor mezelf en wie dan ook mee wil gaan. Ik probeer het altijd zo goed mogelijk te regelen. Zo was het laatste uitje dat ik had geboekt echt een daverend succes!

Rustgevend effect van water

Wat voor uitje ik precies regel, is totaal afhankelijk van mijn humeur en stemming. Soms heb ik zin in een uitje waarbij je echt van begin tot eind druk bezig bent. De andere keer geef ik weer de voorkeur aan een uitje waarbij ik echt even alles vergeet en loslaat. Ik besloot om die beide soorten activiteiten te combineren in mijn laatste uitje: ik ging op zeilcursus. In eerste instantie had ik gemengde gevoelens. Zeilen is natuurlijk best wel een intensieve sport. Daar tegenover staat het water dat altijd een rustgevend effect op mij heeft. Ik besloot gewoon de gok te wagen en de cursus te boeken samen met een goede vriendin.

Reilen en leren zeilen

Ondanks mijn voorbarigheid over hoe intens het uitje zou zijn, had ik het alsnog onderschat. Wanneer je het reilen en zeilen wil leren van zoiets intensiefs als een zeilboot varen, dan moet je er volledig voor gaan. Dus dat deden wij ook. Ik had mijn beste vriendin overgehaald om toch mee te gaan. Het eerste half uur bestond voornamelijk uit uitleg over de zeilboot. Zo vertelde de instructeur waar alles voor diende en hoe we wisten wat we moesten doen als hij dingen om roept. Ik was toen al zeer onder de indruk. Na de uitleg gingen we zeilen. Het was geweldig!

Echt WOW!

Glijden over het water, terwijl je het touw door je handen voelt schuren. Het water dat opspat en de verfrissende wind die de wangen prikt. Wellicht klinkt het allemaal een beetje overgeromantiseerd, maar het was gewoon echt een onvergetelijk uitje geworden. Het enige wat ik kon zeggen toen we echt aan het zeilen waren, was WOW! Na de cursus hadden zowel mijn beste vriendin als ik ontzettend last van spierpijn, maar het was de ervaring dubbel en dwars waard. Daarom gaan we binnenkort ook een zeilboot huren.

De instructeur vertelde ons na afloop dat we het best goed deden. Een zeilboot huren doe je tegenwoordig ook voor een leuk bedrag, dus zijn advies was dat we dat zeker een keer moeten doen. Dus zodoende gaan wij aankomend voorjaar een zeilboot huren! Wil jij ook een echte WOW! ervaring? Ga dan op zeilcursus of ga ook een zeilboot huren. Het is echt een aanrader.