Een kleine investering in een grote luxe

Een kleine investering in een grote luxe

12 januari 2019 Off By wowideal.nl

Een van de dingen die je altijd zult tegenkomen als je reist is de vele slimme manieren waarop hotels en resorts luxe bieden op goedkope manieren. Geen enkel resort of hotel heeft zin om veel geld te betalen voor extra service, als ze dezelfde extra kwaliteit kunnen bieden tegen een goedkopere prijs. Wanneer het gaat om hotels is er altijd een spel gaande tussen de klant en het hotel. Veel hotelgasten pakken graag de voorzieningen die het hotel biedt mee, zoals kleine zeepflesjes, shampoo en zelfs handdoeken. Daarnaast probeert het hotel juist op deze manier luxe te bieden zonder al te hoge uitgaven te doen. Door deze luxe kunnen ze een hogere overnachtingsprijs goedpraten.

Hotels en resorts

Een van de relatief goedkope luxes die hotels en resorts vaak bieden is de douche. Dit is misschien een aparte gedachte maar het is de waarheid. Hotels en resorts maken namelijk gebruik van een stortdouche. Een douchekop die een hele andere douche ervaring dan een normale douchekop geeft. Dit gebeurt door de grotere en bredere douchekoppen die het water over de gebruiker laten vallen op een manier die aanvoelt als regen. Vandaar dat een stortdouche ook waak bekend staan als een regendouche. Het verschil in comfort tussen een normale douchekop en een stortdouche is gigantisch. Op een persoonlijke noot, de keren dat ik van een stortdouche heb mogen genieten in hotels maakten mijn verblijf altijd een stuk fijner. Toen ik in een klein gasthotel verbleef in Hong Kong waar de kamers altijd extreem klein zijn gaf de aanwezigheid van een stortdouche het extra comfort dat het een speciale ervaring van maakte.

Goedkoop en duurzaam

Het aanschaffen is geen grote investering. De douchekop is goedkoop, desondanks zijn deze soort douchekoppen slechts recentelijk steeds populairder aan het worden. De voornaamste reden was dat alhoewel een stortdouche een goedkope investering is, het watergebruik van deze douchekoppen is veel hoger dan dat van een normale douchekop. Het watergebruik is vaak twee tot drie keer hoger. Gelukkig is dit in de afgelopen jaren een stuk beter geworden. Nieuwe technologie├źn hebben ervoor gezorgd dat stortdouchekoppen tegenwoordig net zo veel of zelfs minder water als gewone douchekoppen gebruiken. Zonder dat het extra comfort dat een stortdouche geeft verloren gaat. Op deze manier is het mogelijk met een kleine investering gigantisch veel luxe aan het dagelijks leven toe te voegen. Maar tegelijkertijd dit op een duurzame manier te doen en uw jaarlijkse waterrekening laag te houden. Daarom is een stortdouche tegenwoordig een grote luxe met weinig nadelen.