Nieuwe ramen laten plaatsen: hoe dan?

Nieuwe ramen laten plaatsen: hoe dan?

29 december 2018 Off By wowideal.nl

Niets is zo vervelend als erachter komen dat er een raam kapot is gesprongen of gegooid, dat je raam lekt of dat het glas teveel geluid doorlaat. Heb je mooie ramen in je kozijnen en dan is er zoiets aan de hand. Het is misschien niet direct iets waar je ‘WOW!’ tegen zegt, maar nieuwe ramen laten plaatsen is wel iets waar je U tegen zegt.

De harde cijfers

Het fijne aan het plaatsen van nieuwe ramen is dat het vrij eenvoudig is om de kosten te berekenen. Dit wordt namelijk negen van de tien keer verrekend door te kijken naar de afmetingen van het kozijn.

  • Als een kozijn een afmeting heeft van 160 x 130: €2.000 – €2.500
  • Als een kozijn een afmeting heeft van 300 x 150: €2.500 – €3.300
  • Als een kozijn een afmeting heeft van 340 x 130: €3.500 – €4.000

Uiteraard zijn dit nog steeds schattingen (gebaseerd op metingen van kunststof kozijnen) maar dit geeft je misschien wel een beter beeld van de kosten van het plaatsen van je ramen.

Verdere variabelen

Er zijn nog meer dingen waar je naar moet kijken. Hoe zijn je kozijnen geïsoleerd, bijvoorbeeld? Wat is de structuur van het materiaal? Hoe ziet je raamkozijn eruit? Wat voor glas wil je in het kozijn gezet hebben; enkel, dubbel, met bedrading? Deze variabelen spelen allemaal mee met de uiteindelijke prijs én jouw uiteindelijke tevredenheid over de ramen. Als je bijvoorbeeld in een drukke buurt woont met veel geluid is dubbel glas misschien iets voor jou, met goede isolatie. Goede isolatie is ook extra belangrijk als je in een koude omgeving woont. Heb je een ouder huis of juist een heel modern huis met kozijnen die afwijken van de norm, dan zal het plaatsen van ramen ook wat lastiger worden.

Laat je echter niet ontmoedigen door al deze cijfers en variabelen. Als je goed spaart, goed onderzoek doet naar wat je wilt en nodig hebt en de hulp inroept van een vakman (dit kan gewoon online!) dan komt alles voor elkaar.