Infrarood verwarming onmisbaar in designhuis

Infrarood verwarming onmisbaar in designhuis

28 december 2018 Off By wowideal.nl

Tegenwoordig kom je de mooiste huizen tegen. Deze zijn dan prachtig gedesignd en tot in de puntjes verzorgd. Vaak zie je dat voordat er met de bouw wordt begonnen eerst een architect de boel komt ontwerpen. Vervolgens duurt het een aantal maanden voordat de bouw begint. Als alles uiteindelijk is gebouwd en het huis vorm heeft gekregen wordt het tijd voor de inrichting. Persoonlijk vind ik dit het leukste onderdeel van het hele proces omdat je hier je eigen stijl perfect in kan laten terugkomen. Tijdens het inrichten en stijlen van mijn huis kwam ik op het idee infrarood verwarming te installeren. Waarom? Lees gauw verder!

Infrarood verwarming voor een strak design

De ontwikkelingen in de bouw hebben de afgelopen jaren niet stilgestaan. Zo zijn er tal van nieuwe materialen en verschillende bouwstijlen bijgekomen. Zo ook binnenshuis is er een hoop veranderd en bijgekomen. Zelf ben ik bijvoorbeeld groot fan van infrarood verwarming. Deze relatief nieuwe techniek om je huis te verwarmen is strak, tijdloos en energiezuinig. Daarbij komt dat de aanschafprijs relatief laag ligt en ook de onderhoudskosten zijn zeer gering. Zelf ben ik van mening dat deze nieuwe techniek veel vaker toegepast zal gaan worden bij nieuwbouw. Dit komt omdat deze techniek natuurlijk veel mooier en strakker is dan de ouderwetse centrale verwarming of gaskachel. Zo is het zelfs mogelijk om infrarood verwarming zo toe te passen dat deze helemaal wegvalt in een ruimte.

Een aantal tips voor een strakke inrichting

Ben je benieuwd naar verschillende mogelijkheden voor een strakke inrichting van jouw huis? Neem dan de volgende tips in acht. Gebruik dezelfde soort kleuren. Hiermee voorkom je dat een ruimte te druk wordt en ook straalt dit eenheid uit. Daarbij hou ik persoonlijk erg van een opgeruimd huis. Zorg ervoor dat er geen troep door de kamer slingert en maak gebruik van kasten en opbergvakken. Ten derde ben ik persoonlijk dus groot voorstander van infrarood verwarming. Hiermee voorkom je het lelijke aanzicht van een centrale verwarming en ook heb je dan geen last van buizen en leidingen die in het zicht vallen. Daarnaast kun je ontzettend veel verschillende manieren van infrarood verwarming toepassen waardoor je altijd iets geschikt voor jouw huis kunt vinden. Zelf heb ik infrarood panelen laten installeren in mijn badkamer en slaapkamer, maar ook voor de woonkamer of werkkamer zijn vele opties.

Kortom, er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden dan voorgaande jaren. Laat je inspireren en maak iets moois van jouw woning!