Kong; het speeltje voor elke hond

Kong; het speeltje voor elke hond

21 september 2018 Off By wowideal.nl

Honden hebben een natuurlijke behoefte om te kauwen. Ze houden van jagen en willen graag werken voor hun voer. Kauwen is goed voor het gebit en tandvlees en veel honden vinden het een prettig tijdverdrijf. Als je hond probleemgedrag veroorzaakt, zoals overmatig blaffen, in huis plassen en het afkauwen van jouw stoelpoten, dan kan dit een teken zijn van verveling, verlatingsangst of eenzaamheid. Hondenspeeltje Kong biedt de oplossing.

Wat is de Kong

De Kong geeft honden kans om voor hun eten te werken en het stimuleert het jachtinstinct. Het is gemaakt van rubber, een speciaal soort die lastig kapot te krijgen is. Je kunt de Kong vullen met allerlei lekkere dingen, zowel hard als zacht voedsel, en je hond wordt aangemoedigd om alles uit de kast te trekken om het eten te bemachtigen. Door te schudden, rollen en likken probeert de hond het voer uit de gaten uit het speeltje te krijgen. Dit kost hem moeite en inspanning en daardoor verdwijnt de verveling snel.

Gebruik de juiste grootte

Het is wel belangrijk dat je de juiste maat voor je hond gebruikt. Gebruik een Kong die bij de grootte van de bek van je hond past. Een te grote of een te kleine Kong kan namelijk heel frustrerend zijn. Kong geeft zelf een richtlijn, maar het is natuurlijk ook afhankelijk van het soort hond dat je hebt. Honden die relatief een grotere kop hebben kun je beter een maatje groter geven, en honden met een relatief kleinere kop kun je beter een maatje kleiner geven.

Small: voor honden tot 9 kg
Medium: voor honden 7 – 16 kg
Large: voor honden 13 – 30 kg
XL: voor honden 25 – 40 kg
XXL: voor honden vanaf 35 kg

Ook is er gedacht aan de puppy, voor puppy’s is er de speciale Puppy Kong. De variant is gemaakt van zachter rubber, zo krijgen de jonge hondjes het voedsel er wel uit, maar bezeren ze hun kaak niet. Een grotere variant met dit zachtere rubber is gemaakt voor de oudere hond, de Senior Kong. En is jouw hond een echte kauwfanaat? Koop dan de Kong Extreme die gemaakt is van een nog sterkere rubber.

Vul de Kong met gezond voedsel

De Kong is heel praktisch in gebruikt. Hij wast makkelijk af en het kan ook in de vaatwasser. Het is wel belangrijk dat het na gebruik goed wordt schoongemaakt. Achtergebleven restjes kunnen allerlei nare klachten voor je hond met zich meebrengen.
Let er wel op dat je het vult met voedsel wat gezond is voor jouw hond. Een aantal dingen wat de mens vaak eet, is giftig voor je hond; chocolade, druiven, rozijnen, te veel brood, koffie, rauwe aardappelen, xylitol, champignons, uien, knoflook, tomaten, sommige soorten noten, avocado en nog meer voedsel. Let daar goed op voordat je het speeltje vult met lekkernijen waarvan jij denkt dat goed voor ze is.