Rock en rollators

Rock en rollators

19 december 2018 Off By wowideal.nl

Op deze site bespreken we wow-deals en nu heb ik een mooi verhaal over een prachtig product, namelijk rollators.   Ik wil dit verhaal graag met jullie delen omdat een rollator een enorm verschil voor iemand kan maken, en dat lijken wij soms te overzien.

Stage.

Tijdens mijn eerste stage op het HBO kwam ik terecht in een zorginstelling die ouderen met dementie begeleid. Een kwetsbare groep. Mijn taak was om een ouderen vrouw intensief gezelschap te houden, mede vanwege haar veiligheid maar ook voor de gezelligheid. De vrouw in kwestie had veel meegemaakt; de dood van haar man, een depressie, en haar kind dat geen contact meer met haar wilde. Ze leefde een intens eenzaam bestaan, en daar kwam dementie nog eens bovenop. Toen ik begon, was de vrouw al zes jaar niet meer buiten geweest. Zés jaar! Geen wandelingetje, geen raampjes open, het enige wat ze deed was de deur opendoen. Ze had namelijk een slecht been en was bang om alleen te gaan. Toen ik haar een keer vroeg wat ze het liefste zou willen doen naast voorlezen en kletsen, zei ze dat ze graag de wind in haar haar wilde voelen. Soms keek ze naar de vogels vanachter haar raam, en ze was altijd op met de zonsopgang.

Het cadeau.

De verantwoordelijkheid dragen voor haar veiligheid vond ik erg spannend, dus ik betrok haar huismeester bij mijn plan hoe we haar naar buiten konden krijgen. In die zes jaar was ze namelijk ook angstig geworden om weer buiten te komen, ze was ontzettend bang om te vallen.
Met Kerst was er nog steeds niks van gekomen, tot een buurvrouw met een prachtig Kerstcadeau voor de deur stond: een gloednieuwe witte rollator, met een mandje voorop! De oudere mevrouw wist niet wat ze zag, en dacht in de eerste instantie dat het een scooter was. Na een oefenrondje in de woonkamer begon ze te glunderen. Ze voelde een grote steun en stabiliteit, en durfde met ons erbij de eerste wandeling in zes jaar aan. Dik aangepakt met een sjaal, muts, handschoenen en drie truien, liepen we naar buiten. We liepen langzaam, maar ze zei dat ze ineens racete. Voorin konden haar boodschapjes voortaan, zei ze. Het was het ideale cadeau.

Geschikt voor ouderen.

Dit ene cadeau kan het leven van ouderen ontzettend opfleuren. Een rollator zorgt voor steun en stabiliteit, en zorgt ervoor dat ze weer een stukje verantwoordelijkheid voor zichzelf kunnen nemen. Het geeft een stukje zelfredzaamheid terug, wat een ontzettend fijn gevoel is. Ik kan dit iedereen aanraden: koop dit voor je ouders, grootouders of familie!