Kunstmatige mist wordt veel gebruikt op het toneel

Kunstmatige mist wordt veel gebruikt op het toneel

6 december 2018 Off By wowideal.nl

Als je ooit in aanraking bent geweest met “het toneel” ofwel je hebt eens meegespeeld in een productie van de lokale toneelvereniging, dan is de kans groot dat er, voor het extra dramatische “WOW”-effect, een wolk mist het podium werd opgeblazen. Schitterend om te zien en ook nog eens heel handig om, zonder dat het publiek het ziet, een wisseling tussen de scènes uit te voeren. Maar mist is niet alleen handig op het toneel. Een goede mistmachine kan er zelfs voor zorgen dat inbrekers volkomen gedesoriënteerd je pand verlaten. Kijk! En daar kan geen goed toneelstuk tegenop!
Mistmachine

Je inventaris blijft verkoopbaar

Je kunt er als ondernemer natuurlijk voor kiezen om je inbraakalarm te koppelen aan je sprinklers. Het enige dat je dan zeker weet is dat de inbrekers kletsnatte spullen je pand uit zeulen. En dat de rest van je inventaris afgeschreven kan worden. Met mist heb je dat probleem niet. Inbrekers kunnen direct al niet meer zien waar ze lopen, laat staan waar de spullen staan die ze willen hebben. En als de mist weer opgetrokken is, kun jij je winkel of bedrijf gewoon weer opendoen. Niks meer van te zien en niks meer van te merken. Dat is beter voor jouw bedrijf, maar ook je verzekering is er blij mee.

De toneelmist is wel veranderd

Was de toneelmist van vroeger een raar spulletje dat direct op je keel sloeg, tegenwoordig word je niet meer gehinderd door het spul. En dat is fijn. Een hoofdrolspeler die al hoestend een dramatische monoloog moet uitbrengen is toch minder indrukwekkend. Ook blijft er tegenwoordig geen laagje wit poeder meer achter op de decors, de kleding en de spelers. Je ziet dus direct dat de mist van nu een stuk veiliger (en milieuvriendelijker) is dan de mist van vroeger.

Mist als accessoire bij het fotograferen

Wanneer je in de natuur fotografeert, kun je het zomaar treffen dat de mist ervoor zorgt dat je in een soort van sprookje terechtkomt. Maar fotografeer je binnen? Dan kun je er met een mistgenerator voor zorgen dat je onderwerp op een bijzondere manier op de foto komt. De mist lijkt het licht (deels) de absorberen, hierdoor krijgt een foto die met mist is gemaakt (natuurlijk of niet) altijd een soort van mysterieuze lading. Dat is op het toneel en op de foto zeer welkom. Maar als je van inbreken je beroep hebt gemaakt, dan word je er niet extra gelukkig van.