The sound of music

The sound of music

28 april 2019 Off By wowideal.nl

Het is bijna weekend. Je hebt je vrienden al uitgenodigd om vrijdag goed het weekend in te gaan. Het bier staat al koud en het huis is opgeruimd. Dat het voor zaterdag weer een bende wordt laten we maar even buiten beschouwing. Er is alleen één probleem. Waar is de muziek?

Eén van je vrienden heeft nog we leen JBL Extreme tot zijn beschikking en een ander nog wel een paar kleine boxjes. Maar met meer dan dertig man in huis gaat dat hem niet worden. Een feest zonder muziek is ook geen feest. Dus wat zijn je opties? Wat dacht je van een geluidsinstallatie huren.

Een geluidsinstallatie huren?

Het huren van geluidsinstallaties is vrij gebruikelijk bij kleine feestjes tot grotere festivals. Op internet zijn complete setups verkrijgbaar bestaande uit meerdere sub woofers en speakers met een uitstekende kwaliteit. Huur er nog een dj bij en je bent helemaal professioneel bezig.

Waar moet je op letten?

Maar waar moet je op letten bij het huren van installaties? Er zijn een aantal belangrijke zaken. Bedenk ten eerste hoe veel mensen er op je feest komen. Een te grote installatie in een te kleine ruimte en de feestgangers worden doof. Te grote installaties nemen ook snel een grote ruimte in beslag.

Dit is dan ook punt twee. Bedenk goed waar en hoe je de installatie plaatst. De plaatsing bepaald waar het geluid het beste klinkt en of de muziek in de hele ruimte hoorbaar is. Ook wil je niet dat feestgangers last hebben van de installaties of een box omver lopen in het feestgedrang.

Zorg ook voor voldoende stroomvoorzieningen. De installaties vereisen veel stroom en hebben allemaal aparte kabels. Sluit te veel kabels aan op één stroomgroep en je hele huis zit straks zonder stroom. Het is dan ook aan te raden om bij een groter evenement gebruik te maken van een stroomgenerator.

Meer nodig?

Voor de echt grote feesten is het misschien een goed idee om naast de geluidsinstallatie ook een lichtinstallatie op te hangen. Hiervoor heb je echter wel een grote ruimte nodig of moet je het feest buiten houden. Ook hier geldt dat er voldoende stroomvoorziening moet zijn en plaatsing is belangrijk.

Geluidsinstallatie huren? Neem een kijkje op de site van wowideal.nl

Nog een laatste tip. Meld de buren ook even dat je een feest geeft. Anders heb je straks een aantal klachten van de buurt. Of nog beter, nodig ze uit. Dan klaagt er niemand meer.