Uiteenlopende tips voor een gekneusde enkel

Uiteenlopende tips voor een gekneusde enkel

29 april 2019 Off By wowideal.nl

Je moet natuurlijk niet alles geloven wat er op het internet staat. Het is hartstikke fijn dat je bij elke vraag die je hebt een antwoord kan vinden op internet, maar voor elke vraag komen er duizenden verschillende antwoorden. Nu weet ik dat deze niet allemaal dé oplossing kunnen zijn, maar soms ben je wanhopig. Zo wanhopig dat je bereid bent al die mogelijke antwoorden te testen op juistheid. Dat is voor mij het geval geweest met acné. Alle opties die het internet mij bood, probeerde ik uit. Van het nachtenlang laten intrekken van zeezout op mijn gezicht tot het gebruik van bietensap. Lang niet alles hielp, maar ik bleef toch proberen. Nu ben ik wederom zo wanhopig. Ik heb mijn enkel gekneusd terwijl ik op hakken naar de bus toe rende. Het doet zó ontzettend veel zeer. Ook vervelend: mijn enkel is opgezwollen als een ballon. In mijn zoektocht naar een verlichting van de pijn en zwelling ben ik op internet gaan speuren.

Homeopathische tips

Al snel kwam ik vele kruiden en smeerseltjes tegen, die voor verlichting zouden moeten zorgen. Zo kan je een blad van een bloemkool, van een rode kool of van een Chinese kool kneuzen en op je gekneusde enkel leggen. Daarna moet je het blad om je enkel verbinden met tape of verband. Ergens anders las ik dat tape voor huidirritatie kan zoeken, dus wellicht is verband een veiligere optie. Dit laat je een volledige dag of nacht zitten, en dan ververs je het weer. Net zo lang tot de kneuzing afneemt. Dit lijkt me het proberen waard. Kool is goedkoop en niet geschoten is altijd mis. Andere opties die ik voorbij heb zien komen zijn een doek met azijn om de enkel wikkelen (maar dat stinkt zo..) en de kneuzing insmeren met ‘smeerwortel’. Laatstgenoemde moet je echter eerst nog ergens opgraven, laten drogen, vermalen en dan mengen met olijfolie. Daar pas ik voor. Eerst maar eens wat kool aanschaffen.

Braces en tape

Een andere optie die ik tegenkwam ligt wat meer voor de hand: een enkelbrace. Zo’n brace geeft veel steun aan de enkel. Het kan verdere blessures helpen voorkomen. Tape is ook een optie, alleen is dat nogal vervelend met douchen. De tape kan ook eerder gaan irriteren dan een brace. Een tip die ik zag is dat je moet gaan voor een verstelbare brace. Wanneer een brace te strak zit, knelt deze de bloedsomloop af. In het geval van een te grote brace heb je alsnog geen steun.