Wel of geen waterontharder kopen

Wel of geen waterontharder kopen

15 oktober 2019 Off By wowideal.nl

De waterontharder is een uitvinding die al jarenlang bestaat. Toch heeft nog lang niet ieder huishouden een waterontharder in zijn meterkast staan. Wat is hiervan de reden en waarom heeft niet iedereen nodig? Wij gingen voor je op onderzoek uit en kwamen tot een aantal leuke ontdekkingen.

Niet iedereen heeft er één nodig

De hardheid van het water betekend hoeveel kalk er in het water zit dat uit je kraan komt. Dit verschilt erg per gebied. In sommige gemeenten en plaatsen kunnen mensen dus prima zonder. De hardheid van het water in jouw woonplaats kun je gemakkelijk checken op meerdere websites. Desondanks dat je geen waterontkalker nodig hebt kan het je wel veel voordelen opleveren.

Nooit meer kalk wegpoetsen

Als je wat ouder bent dan kun je misschien het geklaag van je moeder wel herinneren: “Vorige week heb ik de badkamer helemaal ontkalkt en nu is die alweer helemaal wit uitgeslagen”. Niemand houdt van eindeloos poetsen en de frustratie is daarom te goed te begrijpen. Het voordeel van een waterontharder op basis van een ionenwisselaar (bijna alle waterontharder voor consumenten gebruik) is dat je nergens meer kalkresten aan zult treffen. Dit is niet alleen een groot plezier in de badkamer, maar ook op het aanrecht en de vloer. Kalkvrij water droogt namelijk op zonder vlekken achter te laten.

Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Wist je dat kalk vaak de boosdoener is van het slopen van je waterkoker, wasmachine, koffiezetapparaat en andere huishoudelijke apparaten die water gebruiken? Als je zelf een bonen koffiezetapparaat hebt dan weet je dit als geen ander. Als je het ontkalkingsprogramma niet opvolgt dan sta je binnen een jaar weer in de MediaMarkt om een nieuwe uit te zoeken. Ook de aanslag in de waterkoker is iets wat goed als bewijs kan dienen dat kalk de sloper is van je geliefde elektronica.

Welke waterontharder moet ik kopen

Er zijn in Nederland heel wat aanbieders van waterontharders, maar welke is nou de beste? Dit ligt natuurlijk ook voor een deel aan je budget. Zelf zou ik adviseren om het artikel van de consumentenbond te lezen waarin ze meerdere waterontharders met elkaar vergelijken. Zelf zou ik altijd kiezen voor een waterontharder die in de meterkast past. Deze staat je dan niet in de weg en je hoeft er dan ook niet telkens tegenaan te kijken.